İstanbul Üniversitesi, Sanal Laboratuvar Uygulamasını Tüm Fakültelerine Uygulamaya Açtı..

İstanbul Üniversitesi Yine Bir İlke İmza Attı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim üyeleri tarafından, İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri kapsamında üretilen “İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SANAL LABORATUVAR-İÜSANLAB” Projesinin İlk Denemeleri 2011 yılından itibaren başarı ile gerçekleştirilmiştir. Dünyada ilk ve tek olarak aktif öğrenme yöntemlerine dayalı, interaktif, 3 boyutlu modellemeler kullanılan ve öğrencilerin iş-birlikli gruplar halinde, zaman ve mekan sınırlaması olmaksızın, bulundukları her yerden deney yapabilme olanağı sağlayan İÜSANLAB; tüm İOS (iphone, ipad) ve Android (samsung,vb,..) işletim sistemlerinde sorunsuz çalışabilmektedir.

İlk uygulamaları sorunsuz gerçekleşen İÜSANLAB, şu anda Tüm Üniversite genelinde Genel Fizik Laboratuvar 1 (Hava Rayı, Serbest Düşme, Eğik Atış, Açısal Momentum) ve Genel Fizik Laboratuvar 2 ( Elektrik ve Manyetik Alan) dersleri için hizmete açılmıştır. Öğrencilerimizin 7/24 cep telefonları ve tabletlerini de kullanarak  yararlanabilecekleri İÜSANLAB sistemi, talep edilmesi halinde diğer üniversitelere de kullanım hakkı verecektir.

İstanbul Üniversitesi Sanal Laboratuvarı için Lütfen Sitemizi Ziyaret Ediniz.

25/01/2014