Sanal Laboratuvardaki Yenilikler

İstanbul Üniversitesi Sanal Laboratuvarı ‘ONLINE’ paneli deney sırasında adminin öğrencileri ve deneyleri daha rahat yönetmesi amacıyla tasarlanmış yönetim paneline bağlı çalışan bir uygulamadır.

Admin içerisinden ulaşılabilen uygulamada yöneticinin oluşturduğu “tüm öğrenciler“, o an sisteme giriş yapmış “online öğrenciler” ve sisteme giriş yapması gereken ama giriş yapmayan “offline öğrenciler” , bu öğrencilerin deney grubuna kayıtlı olup olmadığı ve hangi deneyi yapacağı
listelenmektedir.

Canlı Sonuçlar sayfasında ise sistemde oluşturulmuş deney grupları tanımlanmıştır. Sayfada deney gruplarının o an hangi deneyleri yaptığı anlık olarak görüntülenmektedir. Deneyi tamamlayan gruplar görsel olarak Yeşil arkaplan ve “Tamamlandı” mesajıyla gösterilirken, deneye devam eden gruplar mavi arkaplan ve “Devam Ediyor” mesajıyla listelenmektedir. Yönetici bu grupların anlık olarak girdiği sonuçları da aynı sayfa içerisinden görebilmektedir.

Sistem yöneticinin bütün cihazlarda rahat kullanabilmesi için responsive (sistemin tasarımı, kullanıldığı cihazın ekran boyutuna göre esneyerek değişmesi) olarak tasarlanmıştır.

27/01/2012